I Amsterdam

Advies en begeleiding bij Digital Asset Management (DAM): een nieuwe beeldbank / mediabank

Een goed functionerende beeldbank/mediabank is een onmisbare tool voor elke marketingafdeling. De meest gebruikte Engelse term voor mediabeheer is DAM (Digital Asset Management).

 Projectbegeleiding
Phenster begeleidt voor organisaties de opzet naar een DAM systeem. Door gebruikers te interviewen en mogelijkheden aan ze te laten zien ontstaat een goed beeld waar de mediabank aan moet voldoen en welke leveranciers in aanmerking komen voor een offertetraject. Vervolgens begeleidt Phenster de opzet van het nieuwe systeem. 

Meer dan een beeldbank
Veel leveranciers bieden naast de beeldbank/mediabank ook workflow modules voor teams, print on demand mogelijkheden (standaardiseren van visitekaartjes / advertenties), huisstijl bibliotheken en webshops. 

 Contentredactie
Het is mogelijk de complete contentredactie door Phenster te laten verzorgen. Bestaande content wordt beoordeeld op kwaliteit, onderverdeeld in categorie├źn en indien nodig aangevuld met zoekwoorden in een of meerdere talen. Na oplevering wordt de DAM op vaste momenten bijgewerkt en kunnen er nieuwe items geproduceerd worden zoals foto's, illustraties, video's en artikelen.

Openbare mediabank
Klik hier voor de openbare variant van de I amsterdam mediabank: [http://mediabank.iamsterdam.com](http://mediabank.iamsterdam.com). 

Voor elke organisatie de juiste mediabank
Is jouw organisatie ook op zoek naar een (nieuwe) mediabank / DAM systeem? Neem dan contact met ons op en we laten je graag de mogelijkheden zien. credit foto: Andrew Stripp Photography

client:
I amsterdam / Amsterdam Marketing

opdracht:
ontwikkeling mediabank (DAM)

  • I Amsterdam - Phenster

Meer weten over deze case van I Amsterdam?
Mail of bel Phenster op: T. +31 (0)35 700 97 16